WEDSTRIJD EGR Zonhoven - ZVK Meeuwen  6 - 7  (4-5)

DATUM 15-04-2011  21:15

DOELPUNTEN 1' Nelis 0-1, 4' Nelis 0-2, 5' Hontis 0-3, 14' Nelis 0-4, 14' Ahmidouche 1-4 (pen), 16' Nelis 1-5, 17' Hamdaoui 2-5, 19' OG 3-5, 20' Drillieux 4-5 (10 m), 25' Hamdaoui 5-5, 29' Hamdaoui 6-5, 37' De Smedt 6-6, 40' Nelis 7-6.

VERSLAG Voor de wedstrijd tegen Egr Zonhoven moest Meeuwen het stellen zonder Poelmans (gekwetst), Van Seggelen (gekwetst) en Clerkx (schooluitstap).

Toch begint Meeuwen zeer sterk aan de wedstrijd en na 30 seconden kan Nelis Meeuwen reeds op voorsprong tillen na mooi voorbereidend werk van Hontis, die via tussenstation Arslan, Nelis knap vrijspeelt aan de 2e paal. Zonhoven is even van slag en daar profiteert Meeuwen optimaal van. Na 4 minuten scoort Nelis met een subliem stiftertje reeds de 2-0, en één minuut later tikt Hontis aan de 2e paal een vrije trap van Nelis, via Bosmans binnen. Weer 1 minuut later brengt Battista, Arslan alleen voor de thuisdoelman, maar deze blijft de sterkste in deze situatie. Dan last Meeuwen even een rustpauze in en kan Zonhoven terug in de wedstrijd komen. Na 10 minuten verliest Meeuwen Fabio Battista, die een elleboog in zijn gezicht geplant krijgt, met een open wenkbrauw. Resultaat 4 draadjes en 1 week onbeschikbaar. Ondertussen moet een sterk keepende Witters enkele reddingen verrrichten om de thuisploeg het scoren te beletten. Na 13 minuten staat Meeuwen trouwens reeds met 5 fouten genoteerd. Na 14 minuten verstuurt Witters een lange bal naar Bosmans die breed legt naar Nelis, die reeds zijn 3e van de avond binnen schuift. 0-4 en de wedstrijd lijkt gespeeld. Ook de scheidsrechters vinden dat er best wat spanning mag komen in de wedstrijd en kennen de thuisploeg een penalty toe na een ingebeelde fout van Bosmans. Ahmidouche neemt het geschenk dankbaar in ontvangst. Meeuwen blijft niet bij de pakken zitten en direct na dit doelpunt kan De Smedt alleen voor de doelman echter niet afwerken. Slechts uitstel want Nelis knalt de 1-5 binnen na een hoekschop van Bosmans. Met nog 4 minuten te spelen in de eerste helft lijkt dit een geruststellende voorsprong. Dan ontbindt de beste thuisspeler, Hamdaoui echter zijn duivels en zorgt voor de 2-5. 2 minuten later een aktie van dezelfde speler en via Nelis verdwijnt het 3e thuisdoelpunt in de netten. En nog is het niet gedaan, want in de laatste seconden voor de rust forceert Hamdaoui nog een 10-meter die door Drillieux in het dak van het doel wordt binnen getrapt. Wat een gemakkelijk hapje leek te worden voor Meeuwen wordt nog een hele brok.

De 2e helft begint veel trager dan de eerste zonder doelgevaar. Na 23 minuten raakt Nelis de paal na een vrije trap van Bosmans. Dan is er weer die dekselse Hamdaoui die na 25 minuten voor de gelijkmaker zorgt. Wat niemand in het begin van de wedstrijd nog had durven denken gebeurt dan toch, nl Zonhoven komt na 29 minuten op voorsprong alweer langs Hamdaoui. Meeuwen lijkt wat aangeslagen en speelt slordig voetbal. Uiteindelijk kan het zich toch herpakken en na een aktie en assist van Bosmans kan De Smedt de gelijkmaker aan de 2e paal binnen tikken 3 minuten voor het einde. Meeuwen gaat nu voluit voor de 3 punten en 1 minuut later besluit Arslan na een collectieve aanval op de keeper. Ook Bosmans geraakt 40 seconden voor het einde niet voorbij Drillieux. 13 seconden voor het einde gebeurt het dan toch nog. Jeffrey Nelis bekroont zijn sterke wedstrijd met een 5e doelpunt en zorgt zo voor de 6-7 eindstand.

Een verdiende zege voor Meeuwen, die ondanks al de afwezigen, toch nog op karakter alsnog de wedstrijd in hun voordeel kan beslechten. Door het verlies van Bocholt blijft de 2e plaats in het eindklassement nog steeds mogelijk.

Bestuur en spelers willen Celtic Houthalen een welgemeend proficiat wensen met hun oververdiende titel en wensen hun veel succes toe volgende jaar in de hoogste klasse.